marți, 19 aprilie 2011

Stimuleaza-ti copilul să vadă lumea altfel!


Prin joaca te apropi cel mai bine de copilul tau. Jocurile pe care tu le folosesti, influenteaza deprinderile celui mic. Varsta copilului este de asemenea un factor important in formarea unor atitudini. De exemplu, vizualizarea este experimentata pe masura ce apar mai multe situatii si se dezvolta mai multe abilitati motorii. Vizualizarea reprezinta capacitatea omului de a-si aminti aspectul, simtul, mirosul sau gustul unui lucru- o caracteristica a miscarii sau o insusire de sunete.



Activitatile desfasurate intre 6-12 luni, cresc stimularea vizuala. Cartea "Start Inteligent" iti propune o serie de exercitii practice, care dezvolta abilitatile copilului, inca din primele luni de viata.



Unul dintre exercitii, presupune urmarirea unei mingi sau a unei jucarii. Misca jucaria sus-jos, dreapta-stanga, aproape-departe. Pe masura ce copilul se apropie de jucarie, ochii invata sa se acomodeze la diferite distante.



De asemenea, poti scrie un cuvant, cu marker negru, pe un cartonas alb. Pregateste pana la sapte cuvinte si arata-i-le de patru ori pe zi, copilului. Foloseste, cartonase cu imagini, pentru a-l ajuta sa asocieze cuvintele cu imaginile. Nu il intreba care este cuvantul, doar arata-i cartonasul si spune cu voce tare cuvantul. Aceasta ii va permite copilului sa vizualizeze cuvintele pe masura ce invata sa vorbeasca.
Nu uita!

Vizualizarea se dezvolta prin experiente senzoriale! Fa cat mai multe exercitii cu copilul tau!

Insipira-te din "Start Inteligent"- ghidul practic pentru parinti. O poti comanda direct pe site-ul
http://imaginetact.ro/editura.html





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu